T-Trio

Parochie Pius X

Groenenborgerlaan 214, 2610 Wilrijk
Zondag 4 augustus 2019


Met de medewerking van :


                                                  

  Zondag 4 augustus 2019


                                                 Met de medewerking van :


                      Geovanny De Bock, fagot  en Florestan Bataille, piano 

 


                                             

          

Geovanny De Bock (fagot)

   Ondanks zijn jeugdige leeftijd behaalde Geovanny een eerste prijs tijdens het prestigieuze Fagotconcours van Nederland in organisatie van Fagotclub Nederland en kreeg om die reden meerdere lessen aangeboden bij Brian Pollard, voormalig solo fagottist van het Koninklijk Concertgebouworkest van Amsterdam.


Na een bachelordiploma Musicologie aan de Katholieke Universiteit van Leuven vervolledigt hij zijn studie fagot bij Ole Kristian Dahl aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Mannheim.


Zich perfectioneren deed hij door masterclasses te volgen bij onder meer Gustavo Nuñez, Carlo Colombo en Sergio Azzolini. Tijdens zijn studie werd Geovanny laureaat van studiebeurzen uitgereikt door Stichting Robus, stichting S.W.U.K. en de Vlaamse overheid. Het was duidelijk dat spelen in een orkest de drijvende passie was van deze fagottist.

Zo werd Geovanny geselecteerd voor de orkestacademie van Teatro alla Scala te Milaan. Hier werd hij onder de vleugels genomen van Valentino Zucchiatti en Gabriele Screpis.

Na zijn aanstelling, werd hij ook lid van het Ensemble da camera Giorgio Bernasconi.

Verder won hij een academieplaats in het Nationaal Orkest van België en La Monnaie Symphony Orchestra.


Voor de ogenblik is hij op proef aangenomen als solofagottist van de Belgisch Kamerfilharmonie.

Overigens is Geovanny  trots dat hij reeds als eerste fagottist werd uitgenodigd door professionele orkesten als: Brussels Philharmonic, L’Opéra Royal de Liège, Het Orkest van het Oosten en L'Orchestre Royal de Chambre de Wallonië.

Verdere orkestervaring verwierf hij in het Koninklijk Concertgebouw Orkest van Amsterdam.

Als solist had deze youngster de eer te worden geïnviteerd door het Universitair Symfonisch Orkest van Leuven, Jeugd en Muziek Orkest Oost-Vlaanderen en SAMWD Sint-Niklaas.

 

Florestan Bataille (piano)

studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Boyan Vodenitcharov, alwaar hij zijn masterdiploma behaalde in 2016.

Hij vervolmaakte zich nadien als concertmusicus in de klas van Jan Michiels.

Florestan volgde regelmatig zowel als solist, kamermusicus en liedbegeleider cursussen en masterclasses bij gerenommeerde musici. 


Met zijn broer Ludovic (viool) vormt hij het duo ‘Adelfoi’. In die bezetting spelen ze de klassieke meesterwerken, gekoppeld aan eigen muziek en een sterke klemtoon op Belgisch romantisch repertoire.  


Samen met de zussen Fien en Riet van den Fonteyne maakt hij sinds 2011 deel uit van het pianotrio 'Impression'.

In trio volgde hij lessen en masterclasses bij o.a. D.Vermeulen, T.Dieltjens, G.Lipkind, A.Melnikov en A.Weithaas. In 2013 namen ze een eerste cd op met werken van Haydn, Rachmaninov en Brahms. In 2016 verscheen hun debuutplaat ‘Gypsy’ bij het Nederlandse label Aliud als laureaat van de vzw S.W.U.K.  Als liedduo met Laure-Catherine Beyers werd hij geselecteerd voor de Internationale Udo Reinemann Liedmasterclass. Tijdens dit intense specialisatiejaar kreeg hij les van wereldvermaarde pedagogen en artiesten als A.S.von Otter, J.Drake, D.Henschel en vele anderen.

Hij zet sterk in op artistieke cross-overprojecten.

In november-december 2018 trok hij met de voorstelling ‘In Flanders Fields’ rond in Vlaanderen. Dit is een productie die tot stand kwam samen met bariton Werner Van Mechelen, het Desguin Strijkkwartet en acteur Stefaan Degand.


Florestan nam met succes deel aan enkele competities: zo won hij in 2006 de eerste prijs piano op het concours VTB-VAB te Gent en werd hij in november 2009 laureaat piano van de nationale 'Dexia Classics' muziekwedstrijd. Ook zijn composities werden meermaals bekroond in wedstrijden als 'De Kunstbende', 'Music Live' en in 2011 werd hij laureaat muzikale creatie van 'Dexia Classics'.


In maart 2014 werd hem de speciale prijs 'Arnold' voor muziekgeschiedenis toegekend van het Conservatorium Brussel. In 2015 won hij met zijn pianotrio de internationale ‘Storioni’ wedstrijd voor ensembles in Nederland. Naast de eerste prijs kaapten ze tevens de publieksprijs en de prijs van de Nederlandse Omroep Max weg. Florestan trad reeds op in vooraanstaande cultuurhuizen in binnen –en buitenland zoals De Vlaamse Opera, De Bijloke, Bozar, Flagey, deSingel, Casa da Musica (Porto), Concertgebouw (Amsterdam), de Wereldexpo Milaan en talloze cultuurcentra in heel Vlaanderen … 

Zijn muziek weerklonk reeds in België, Nederland, Denemarken, Noorwegen, Portugal, Kroatië en Italië.


Hij behaalde in 2017 na zijn muziekstudies ook een Postgraduaat Kunst- en Cultuurmanagement met grote onderscheiding aan de School for Social Profit Management van de Universiteit Gent. Naast zijn podiumactiviteiten is Florestan tevens een begenadigd leraar.

Hij behaalde in 2017 zijn diploma van de specifieke lerarenopleiding aan het Koninklijk Conservatorium met grote onderscheiding en is sindsdien verbonden aan de Kunstacademies van Torhout en Dendermonde als leraar piano en begeleidingspraktijk.Programma:


Vóór de dienst :

         ‘Larghetto’ uit ‘Fagotconcerto in d’ RV481 – A.Vivaldi

 

 

Intrede :

         Arioso – J.Weissenborn

 

 

Na de lezing :

         ‘Allegro Moderato’ uit ‘Sonate voor Fagot’ opus 168 – C.Saint-Saëns

                  

 

Tijdens de offerande :

          ‘Lento’ uit ‘Concerto voor fagot in G’ RV493 – A.Vivaldi

        

 

Tijdens de communie :

         ‘Andante en Triste’ uit ‘Sonate in f’ – G.Ph.Telemann

 

 

Na de zegen :

         ‘Andante ma adagio’ uit ‘Fagotconcerto in Bes’ – W.A.Mozart