T-Trio

Parochie Pius X

Groenenborgerlaan 214, 2610 Wilrijk

 

 

 

 

Zondag 7 oktober 2018

Met de medewerking van :

 

Bianca Van Puyvelde & Trien Cornelis, sopranen

Caroline James, piano

en

 

 

 

 

 

 

Trien Cornelis geboren te Antwerpen, begon haar muzikale opleiding aan de academie van Heist-op-den-Berg waar ze naast viool en gitaar haar grote passie, het zingen, ontdekte.

 

Aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen volgde zij les bij Bernadette Degeling (zang), Guy Joosten (operaklas), Lucienne Van Deijck en Jozef De Beehouwer (liedklas).

Zij vervolgde haar studie’s aan het conservatorium van Gent bij bas-bariton Gidon Saks en Marcos Pujol en behaalde er haar masterdiploma. In 2009 werd ze laureate van Operastudio Vlaanderen.

 

Trien volgde masterclasses bij oa. Ann Murray, Christoph Pregardien, Graham Johnson, Micaela Von Gegerfelt, John Norris, Pietro Rizzo, Michael Spyres, Ann Rodiger en vervolmaakt zich nog bij Gary Jankowski en Catrin Wyn Davies

 

Koorervaring deed Trien op bij het World Youth Choir en het Octopus Kamerkoor, waarmee ze ook als soliste optrad. Als freelancer zingt ze bij het Vlaams Radio Koor en in het koor van Opera Vlaanderen. Tot haar operarepertoire behoren rollen als Dido in ‘Dido and Aeneas’, Prinz Orlofsky in ‘Die Fledermaus’, Announcer in een verfilming van ‘Gallantry’ (Douglas Moore). In de zomer van 2007 werd ze uitgenodigd om op het Aberdeen International Youth Festival Hänsel te vertolken in ‘Hänsel und Gretel’.

Bij het operagezelschap Close Opera treedt zij geregeld op als soliste en is zij binnenkort nog te horen als Valencienne in "Die lustige Witwe" op de opening van het Festival van Vlaanderen.

 

Trien werkte als soliste samen met dirigenten als Yannis Pouspourikas, David Angus, Dirk Brossé, Guy Penson, Bart Van Reyn, Jan Vuye, Marit Strindlund,...

 

Bianca Van Puyvelde behaalde haar Masterdiploma Zang aan het Conservatorium van Antwerpen.

Zij studeerde verder in Montreal bij Lyne Fortin.

Dit werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van studiebeurzen van de Stichting Robus (B) en Domaine Forget (Canada).

Hiernaast volgde Bianca internationale masterclasses, o.a. Lyric Opera Studio (Weimar), Performance Practice Workshop (Berlijn), Domaine Forget (Canada), Sommerakademie (Biel, Zwitzerland), Lidal North Opera Academy (Oslo),…

 

Als soliste werkt zij regelmatig voor het jonge opera-ensemble Close Opera, alsook voor diens voorganger BangUp Opera.

Hier zong ze o.a. de Witwe in Die Lustige Witwe (Léhar), Musetta in La Boheme (Puccini), Fiordiligi in Cosi Fan Tutte (Mozart), alsook verschillende concerten op de Gentse Feesten, het Halloweenconcert ‘Fright Night’ en ‘Diva Night’.

 

Bij muziektheatercollectief WALPURGIS zong ze de sopraansolo in Les Noces van Strawinsky, Liu in Puccini’s Turandot, Suzanne in Zilke van de Belgische componist Peter Vermeersch, Musetta in Puccini’s La Bohème en de dubbel rol Amor/La Follie in Rameau’s Platée.

Met WALPURGIS nam Bianca ook een CD op met hedendaagse muziek van de componist Bart Van Hecke, gebaseerd op het gedicht Close my willing eyes van John Keats.

In Opera Vlaanderen zong ze enkele kleine solorollen: 3e Stimme der Ungeborene in Strauss’ Frau Ohne Schatten, 3e Hofdame in the kinderopera Alladino e la lampada magica van Nino Rota, en Grisette in de operette Die Lustige Witwe van Léhàr.

Uiteraard is Bianca niet alleen werkzaam als operasoliste. Ze wordt ook regelmatig gevraagd voor Oratorium. In de Chapelle des Minimes in Brussels voerde ze enkele Bachcantates uit en sinds 2013 maakt zij deel uit van het ensemble St. Paulus Camerata (Sint Paulus kerk te Antwerpen).Hier zong ze o.a. de sopraansolo in Haydn’s Schöpfungsmesse.

 

Bianca is freelancer in het Koor van de Opera Vlaanderen, het Vlaams Radiokoor. Vanaf eind 2018 zal ze als vast koorlid beginnen werken bij de Munt.

 

 

Caroline James haalde haar diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen.

Zij studeeerde bij Dalia Ouziel en pianobegeleiding bij Catherine Van Loo.

 

Gepassioneerd door zang, studeerde zij zangbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Manchester (Schotland) en de Vlaamse Operastudio Gent.

 

Caroline is pianoleerkracht en begeleiding aan de Muziekacademie van La Hulpe, thuin en St Agatha Berchem.

Zij is ook één van de pianisten van ‘Close Opera’.

 

 

 

 

 

Programma:

 

Vóór de dienst :

Lied Ohne Worte – F.Mendelssohn

 

Intrede :

Ave Maria – C.Saint saens

 

Na de Lezing :

Die Nacht – R.Strauss

Solo : Trien

 

Tijdens de offerande :

Morgen – R.Strauss

Solo : Bianca

 

Tijdens de communie :

Sonntagsmorgen – F.Mendelssohn

 

Na de zegen :

Aus Psalm 95 – F.Mendelssohn