T-Trio

Parochie Pius X

Groenenborgerlaan 214, 2610 Wilrijk

 

 

 

 

 

Zondag, 1 juli

 

Met de medewerking van :

 

Siewald Degraeve, violl en Elias Agsteribbe, fagot

 

 

Siewald Degraeve: Een beknopte biografie

 

Ik ben geboren op 17 oktober 1997. Toen ik zes was begon ik viool te spelen (thans leerling bij Guido De Bruyker en Olga Zolotareva) en later voegde ik daar ook dwarsfluit (nu bij Bjorn Lommelen) en cello (bij Thomas Frühauf) aan toe.

Ik speel in twee jeugdorkesten: Forza Muzica en het Jemoo. Op mijn tiende schreef ik mijn eerste eigen werkjes en vanaf dan werd compositie mijn grote passie.

Ik vatte in 2009 studies muziektheorie en compositie aan bij Simon De Poorter, die nog steeds mijn mentor is.

Ik was pas twaalf toen het Hermesensemble voor het eerst een werk van mij uitvoerde op hun forum voor jonge componisten, “The Times They Are a-Changin’”, een evenement waarvoor ik nu reeds vier jaar op rij geselecteerd werd.

Ik componeer voor uiteenlopende bezettingen, maar ik heb een voorkeur voor orkestwerken. Ik pende al twee symfonieën neer, die evenwel nog wachten op een orkest dat ze wil uitvoeren.

De belangrijkste elementen in mijn muziek zijn melodie en klankkleur, die een sfeerscheppende functie hebben.

 

 

 

 

Elias Agsteribbe:

 

Elias Agsteribbe was 6 jaar oud toen hij een contrafagot hoorde en dadelijk besliste om fagot en contrafagot te leren; vanaf zijn 9 jaar kon hij starten, en op dit moment doet hij dat nog steeds met dezelfde passie.

Na zijn studies bij Koen Coppé in Roeselare voor fagot en kamermuziek, bij Pieter Nuytten aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, en bij Filip Neyens (contrafagot), volgt hij momenteel les aan de Zürcher Hochschule der Künste bij Giorgio Mandolesi (solo fagottist bij het Orchestre de Paris) en Hans Agreda (contrafagottist bij Tonhalle Orchester Zürich).

 

In oktober 2013 behaalde Elias de eerste prijs in zijn categorie tijdens het Fagotconcours aan het Conservatorium van Amsterdam. Eén van de prijzen bestond erin dat hij enkele privélessen kreeg van Gustavo Nunez, de solofagottist van het Concertgebouworkest in Amsterdam.

 

Elias speelde in verschillende Vlaamse jeugdorkesten, waarmee hij concerten gaf in België, Oostenrijk, Italië, Slovenië en Denemarken. Hij speelde ook bij enkele (semi)professionele orkesten als de Antwerpen Sinfonietta en Ensemble 1828.

 

Als laureaat van de solistenwedstrijd JeMOO mocht hij als solist optreden met het Jeugd en Muziekorkest van Oost-Vlaanderen. In november 2014 trad hij op voor Cofena in de blauwe zaal van de Singel in Antwerpen. Tijdens de Gentse Feesten 2015 mocht hij optreden tijdens het Jacobus Festival Oude Muziek als jong Gents toptalent.

 

In Zwitserland speelde hij met het Nationaal Jeugdorkest van Zwitserland (SJSO) en het Zurichs Jeugdorkest (JSOZ).

 

Elias wordt als jong talent gesteund door de Stichting Robus en de SWUK.

 

 

 

Programma:

 

Voor de dienst: Sonate voor viool en fagot- KV292 W.A.Mozart

 

Intrede :

Rigaudon 1&2 - Benoit Guillemant

uit Sonate voor viool en basso continuo

 

Na de lezing :

Gravemant - Benoit Guillemant

uit Sonate nr 8

 

Tijdens de offerande :

Allegro commodo - Ludwig van Beethoven

uit 1ste duo voor viool en fagot

 

Tijdens de communie :

Andante -Affettuoso - Aria prima - Aria secunda - Benoit Guillemant

uit Sonate nr 2 voor viool en basso continuo

 

Na de zegen :

Rondo - Ludwig van Beethoven

uit 1ste duo voor viool en fagot