T-TrioZondag 1 augustus 2021


Met de medewerking van :

Annabel Gordon, cello

Joannes Thuy, orgel
ANNABEL GORDON (New York, USA), cello

JOANNES THUY (Antwerpen, BE), orgel


Sinds 2013 treden ze samen op in Europa met een veelzijdig repertoire. Zo gaven ze samen

reeds talrijke concerten o.m. in het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk.

Hun concertprogramma omvat zowel klassieke en religieuze muziek als nummers uit opera’s

en musicals. Hun repertoire gaat van Purcell en Bach tot Verdi, Dvorák, Gershwin, Bernstein

en Lehar.

 

Celliste Annabel Gordon studeerde aan het Mannes College of Music in New York. Als geboren New Yorker trad Annabel Gordon op in talrijke concerten, zowel in de stad als daarbuiten in de Noordoostelijke staten van de VSA. Zij trad op als soliste en in kamermuziekensembles in de meest gerenommeerde concertzalen in New York, zoals de Town Hall, de 92nd Street Y, in La Mama, Merkin Concert Hall en gaf drie solorecitals in Carnegie Hall. Haar optredens met kamermuziek werden regelmatig uitgezonden in programma’s van radiostation WQXR’s Young Artist Showcase in New York.


In 1995 heeft Annabel het Southampton Chamber Music Festival gesticht, en was er directeur van gedurende 16 jaar. Zo kon ze haar voorliefde voor lesgeven combineren met concerteren, het leiden van workshops, concerten presenteren, en nieuwe compositie opdrachten geven en uitvoeren.

Haar werk als producer omvatte twee concerten in Carnegie Hall voor de zeven New York City schoolorkesten in 2008 en in 2011.


Gedurende de laatste acht zomers heeft Annabel concerten gegeven op verscheidene plaatsen in Frankrijk, zowel met kamermuziek als soloconcerten. Sinds 2012 trad ze op in Joucas, Les Collegiades de Saint-Emilion, en op het Festival of Strings in de abdij van Valsaintes. In London, gaf ze solo- en kamermuziek recitals in het Dr Johnson House Museum and in de St Saviour Church Pimlico, te London.

Momenteel is Annabel Gordon Hoofd van de Music Faculty van de BrearleySchool in New York.


Joannes Thuy studeerde o.m. aan het Lemmensinstituut en de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen, en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen.

Hierna studeerde hij Muziektherapie in Venray (NL). Joannes is Master of Arts in Musicology, Doctor in Musicology en in Psychology of Music. Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, Nederlandse Beiaardschool, behaalde hij het einddiploma Bachelor of Music in Carillon Music.


Joannes was vanaf 1968 organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Bij de Belgische Radio & TV was hij sinds 1974 Eerste Producer Muziek.

Hij was docent aan diverse muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV, Erasmus Hogeschool, Brussel) en Gastprofessor aan de Universiteit Gent, Vakgroep Communicatiewetenschappen.


Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland, begeleidde honderden artiesten van allerlei pluimage, en componeerde film- en toneelmuziek. Momenteel is hij als organist te beluisteren inde Antwerpse kerken.

In Nederland bespeelt Joannes de beiaarden van Den Haag (Vredespaleis) en Amersfoort (OLV-toren en Belgenmonument). In België is hij beiaardier te Temse. In de USA is hij jaarlijks gastbeiaardier in Dallas, Texas.


Sinds 2013 is Joannes de vaste begeleider van Annabel in Europa.Programma:


Intrede : 


Sicilienne uit Sonata in Es BWV 1031 – J.S.Bach

 

Tussenzang :

            Lascia ch’io pianga – G.F.Händel


Tijdens de offerande :

      Jesus bleibet meine Freude – J.S.Bach


Tijdens de communie :

            Slavonic Dance Nr 3 – A.Dvorak 

          

Na de zegen :

     Chaconne in D – H.Purcell

     Festal Song for Organ – J.E.West