T-Trio

Parochie Pius X

Groenenborgerlaan 214, 2610 WilrijkZondag 5 juli 2020

Met de medewerking van :

                            Cendy  De Block , dwarsfluit                                         

Hiu-Man Chan, piano

in samenwerking met

Cendy De Bock startte haar muzikale opleiding aan de muziekschool van Hamme waar ze met grootste onderscheiding afstudeerde onder de vleugels van Wim Smet. Verder studeren deed ze bij Frank Hendrickx aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel waar ze zowel haar bachelor- als masterdiploma behaalde. Bovendien genoot ze in het kader van een Erasmusuitwisseling opleiding van Javier Castiblanque aan het Real Conservatorio Superior de Música Victoria Eugenia te Granada.


Om zich verder te ontwikkelen volgde ze verschillende masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Paul-Edmund Davies, Vincent Cortvrint, Carlo Jans, Lukasz Dlugosz, Gilles Cottin, Alvaro Octavio Diaz, Pierre-Yves Artaud,  Herman van Kogelenberg, Vicens Prats, Wally Hase en Lieve Goossens.
Ze werd ook geselecteerd om deel te nemen aan de Summer Academy en Winter Academy van de Nederlandse Fluitacademie bij Emily Beynon en eveneens voor de 'Fortbildungskurse Bundesakademie Trossingen 2019' bij Gaby Pas-Van Riet.

Als fluitiste is ze actief zowel op projectmatig vlak als op freelance basis. Zo was ze reeds te horen bij onder andere “Bolling Jazz Quintet” (Spanje), ensemble “Fleurs d'Oranger” en meest recent nog bij de “Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine”.
Verder verleent ze haar medewerking aan “MuzIC”, een project dat livemuziek brengt aan het bed van patiënten op de intensieve zorgen.
Als soliste was ze reeds te horen in eigen land maar ook tot in Frankrijk waar ze de eer had op te treden op uitnodiging van de Franse stad Colmar.

Op pedagogisch gebied is ze verbonden aan de academie voor podiumkunsten te Aalst en jaarlijks neemt ze jeugdige fluitistjes onder haar hoede tijdens de zomerstages van Muzikamp

Hiu-Man Chan (°1992) begon op 5-jarige leeftijd met piano bij Jean-Paul Vanden Driessche. Na het voltooien van haar studies piano en begeleidingspraktijk met grootste onderscheiding aan de Academie voor Muziek en Woord in Berchem, startte ze haar studies in het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij pianist Jan Michiels. Ze studeerde tevens een jaar bij Piet Kuijken en kreeg aanvullend lessen van Hans Ryckelynck.

 

Al van kindsbeen af staat Hiu-Man op de planken als pianiste. Daarnaast nam ze ook vanaf 9-jarige leeftijd deel aan tal van wedstrijden. Ze werd laureaat en won verschillende speciale prijzen in finales van zowel nationale als internationale wedstrijden zoals een 2de prijs Concours National de Piano (2006), 1ste prijs Guy Brodelet (2008), 1ste prijs Jonge Solisten aan Zee (2004), laureaat-finalist Cantabile (2006), 2de prijs ‘Jean Poiry’ Rotary Breughel (2009), 1ste prijs Dexia Classics (2010), finalist Stephan De Jonghe (2012), 2de prijs Steinway Piano Competition for the Youth (2007), etc. waarna ze in zalen als o.a Studio 4 in Flagey, De Blauwe Zaal in deSingel, Bozar en De Munt tal van concertervaring op deed. In februari dit jaar werd ze als Pianoduo Mimese gekroond tot finalist van Klara’s kamermuziekwedstrijd Supernova Classic 2020.

 

Ze verleent geregeld haar medewerking aan tal van ensembles (Sonos Ensemble, Brussels Piano Quartet, etc.) en bekwaamt zich daarnaast ook steeds vaker als begeleidster. Zo begeleidt ze quasi alle zang- en instrumentklassen aan de Kunstacademie Dil’arte in Dilbeek. Zowel solo als in duo met Tim Mulleman opende zij in 2013 het Festival van Vlaanderen (Radio Klara) in Gent. Ze was te gast in zalen als CC De Factorij (Zaventem), CC Coloma (Sint-Pieters-Leeuw) en de concertreeksen in het MIM (Muziekinstrumentenmuseum) te Brussel.

 

Programma:


Intrede :        Gabriel Fauré, Sicilienne Op.78   


Na de lezing :   George Bizet, Carmen, Entr'acte


Tijdens de offerande :    Antonio Vivaldi, Concerto in Fa Groot “Con Sordino”

                                   Op.10 N°5 RV434/442, Allegro ma non tanto  


Tijdens de communie : Claude Debussy, Prélude à l'après-midi d'un faune             


Na de zegen :   Wolgang Amadeus Mozart, Concerto in Re Groot KV314,

                         Andante ma non troppo