T-Trio


Zondag 3 juli 2022

Met de medewerking van :

                                                    Floris Willem, viool

                                                     Ann Willem, hobo

                                             Serge Willem, viool en altviool

 Floris Willem werd geboren in een Belgische muzikantenfamilie en leeft momenteel in Wenen.

 

Na zijn studies aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Brussel bij Augustin Dumay en Tatiana Samouil, studeerde Floris vervolgens in Wenen bij Boris Kuschnir en bij Christian Altenburger aan de mdw – Universität für Musik und darstellende Kunst, waar hij in 2021 afstudeerde met de hoogste onderscheiding.


Als solist trad Floris op in prestigieuze zalen in heel Europa, waaronder de Musikverein, MuTh en Schönbrunn in Wenen, Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) en Flagey in Brussel, Kursaal in Oostende, Theater aan het Vrijthof in Maastricht en het National Palace of Culture in Sofia.

 

Als actief kamermusicus, zowel op viool als altviool, heeft Floris samengewerkt met eminente artiesten als L.Vanbeckevoort, Ph.Raskin, P. Hermsen, P. Feraux, L. Beeckmans,…


Floris won prijzen op verschillende internationale vioolwedstrijden waaronder Prix Vieuxtemps (1. Prijs en publieksprijs, 2015), Concorso Andrea Postacchini (3. Prijs cat D in 2015), Fidelio-Wettbewerb (2017, Wenen), Lions European Competition Belgium (1. Prijs 2016), Prinses Christina Concours in Den Haag (3. Prijs en Speciale Prijs in 2012), Concours Arthur Grumiaux/ Bravo! (1. Prijs in 2011).

In 2017 richtte hij de band “Floris and the Flames” op, die de grenzen aftast tussen klassieke muziek en andere stijlen.


Anne Willem kreeg haar eerste hobolessen van Griet Bols aan het NIKO in Neerpelt en vervolgde haar studies bij Sylvain Cremers aan het IMEP in Namen.


Ze rondt haar bachelor studies af bij Ralph van Daal aan het conservatorium van Maastricht.


In februari 2022 studeert ze summa cum laude af aan de Musikhochschule in Lübeck, Duitsland, bij Diethelm Jonas.

 

Sinds 2020 is ze vast lid van het improvisatie orkest Stegreif, in Berlijn. 

 

Anne heeft een grote passie voor het maken en creëren van muziektheaters. Zo ging in 2017 haar eerste muziektheater "De Creatie" in première voor het kunstenfestival Musica Sacra te Maastricht.

 

Serge Willem studeerde viool aan het Conservatorium van Luik bij Emmanuel Koch en speelt in de eerste violen bij de Philharmonie Zuid-Nederland in Maastricht en Eindhoven.


Programma:


Intrede : 

            Allegro uit Trio in C, opus 87 – L.van Beethoven

 

Na de lezing :

            Pan: Senza misura uit ‘6 Metamorphose after Ovid’ – B.Britten

           

Tijdens de offerande :

         Pastorale uit Trio, opus 94 – H.Gal


Tijdens de communie :

            Intermezzo Grazioso uit Trio, opus 94 – H.Gal


 Na de zegen :

            Liebesleid – F.Kreisler