verwerkingsgroep na relatiebreuk

Verwerkingsgroep na relatiebreukOp initiatief van Gezinspastoraal/CCV-Antwerpen en OVE (onthaal voor echtgescheidenen) wordt er elk jaar een verwerkingsgroep georganiseerd voor mensen die een relatiebreuk hebben meegemaakt.


Deze verwerkingsgroep biedt de kans om met een kleine groep mensen die dit proces moeten doormaken stappen te zetten naar verwerking en opnieuw uit te kijken naar de toekomst. De deelnemers gaan samen op weg gaan om gedurende 9 bijeenkomsten hun ervaringen en gevoelens te delen. We zoeken wegen om de breuk te verwerken en om gaandeweg onszelf terug te ontdekken en te waarderen.

Deze verwerkingsgroep biedt je geen ‘therapie’, wel de gelegenheid eens heel bewust stil te staan op je weg. Wij doen dat als tochtgenoten, d.w.z. samen met anderen die een gelijkaardige ervaring doormaken, met ruimte om onze beleving te delen, met aandacht en zorg voor mekaar.

Wat jij ter sprake brengt bepaal je zelf: wij bieden je een veilige groep waar je mag zijn wie je bent en waar je mag komen met wat jou hier en nu bezig houdt.  Je daarin gehoord en gezien weten kan helend zijn en helpend om van hieruit met jouw antwoorden je eigen weg te gaan.

De verwerkingsgroep wordt begeleid door twee vrijwilligers, ervaringsdeskundigen.

De bijeenkomsten gaan door in Parochiecentrum St.Bavo, Sint Camillusstraat 95,  2610 Wilrijk.  Openbaar vervoer: bus 21 (Centraal Station of Rooseveltplaats), halte Bist, WilrijkNa elke bijeenkomst is er mogelijkheid om samen te lunchen ter plekke (zelf boterhammen meebrengen; thee en koffie worden voorzien).Inlichtingen en inschrijving: Gerd Peremans Tel: 03 485 85 97  en Willy de Fré Tel: 03 664 77 12