Pastorale Eenheid Damiaan
Ontbijtactie Pasen 4 april 2021.

 

Zoals in de lokale pagina’s van het parochieblad van begin december 2020 gemeld, werd de nieuwjaarsactie van onze pastorale eenheid H. Damiaan met de verkoop van ontbijtpakketten – ten voordele van een goed doel – uitgesteld tot Pasen, omwille van de coronapandemie.

Vanaf nu kunnen de ontbijtpakketten voor Pasen, 4 april 2021, besteld worden.

 

De nieuwsberichten van februari waren overduidelijk: ‘Voedselbanken verdelen veel meer maaltijden in het recordjaar 2020. Ook studenten kloppen nu bij ons aan’. (VRT NWS, 17/02/2021). ‘Ongeziene drukte bij Kempense voedselbanken: Elk weekend hebben tientallen nieuwe gezinnen eten nodig.’ (VRT NWS, 16/02/2021).


Niet enkel in de Kempen zien ze nieuwe gezinnen zich aanmelden bij de voedselbanken. 

Sinds het begin van de coronacrisis komen er ook meer mensen aankloppen bij de armoedeorganisaties van de pastorale eenheid. Om die mensen te helpen, organiseren wij een heuse paasversie van onze feestelijke ontbijtpakketten.

De formule blijft dezelfde:

  • Je kan kiezen tussen een basispakket aan € 14 per persoon of een uitgebreider luxepakket (aan € 18 per persoon). Voor kinderen wordt een aangepast pakket voorzien aan € 7 per kind.
  • Je kiest voor afhalen in zaal Moretus (Berkenrodelei 34, Hoboken) of voor levering aan huis op paasdag 4 april.
  • Je kiest het uur waarop je je ontbijt op paasdag 4 april wenst.
  • Je steunt in één klap verschillende armoedeorganisaties tegelijk.

 

Het basisontbijt van € 14 per persoon bevat pistolets, een koffiekoek en croissant, boter, hesp, kaas, krabsalade, confituur, choco, een potje yoghurt, een stuk fruit, thee en fruitsap.

Er is ook het luxeontbijt van € 18 per persoon: mag het extra feestelijk? Kies dan voor het luxeontbijtpakket, dan krijg je nog smeerkaas, cornflakes, chocolade en een flesje cava erbij.

Het kinderpakket van € 7 per kind is bestemd voor kinderen tot en met 12 jaar; voor hen voorzien we een aangepast ontbijt.

Uiteraard houden we rekening met de richtlijnen van de verschillende overheden inzake coronamaatregelen.

In het geval dat er verstrengingen van de maatregelen komen en we de ontbijtactie moeten annuleren, dan betalen we je uiteraard je bestelling terug. Bovendien kan het zijn dat de samenstelling van de pakketten licht wijzigt omwille van de coronamaatregelen. In dat geval brengen we je daarvan op voorhand op de hoogte.

 

Bestellen kan tot 28 maart e.k. via www.ontbijtactiedamiaan.be of telefonisch op 0499/129 422.